A Patkó Lovas és Szabadtéri Színház produkciói

2021. június 12. szombat 20:30 óra
Dés László – Nemes István – Böhm György – Korcsmáros György – Horváth Péter
VALAHOL EURÓPÁBAN
Musical

Az egyre csak pusztuló világ romjai között jókedvű gyermekek csapatokba verődve küzdenek az életben maradásért. Szeretetre, gondoskodásra, néhány jó szóra vágynak, ám a felnőttek képmutató és rideg világa kiveti magából őket. Úgy döntenek, együtt vészelik át a háború vészterhes időszakát, otthonuk pedig egy elhagyatottnak tűnő birtok lesz, ahol Simon Péter egykori karmesterrel találkozva, megismerik, hogy mi az a remény, barátság és hűség, és megtanulják, hogy „nem szabad félni”. A nagyváradi Szigligeti Színház előadása nem pusztán könnyeket csal a szemekbe, hanem a zene erejének hallhatatlanságáról és a színház örök érvényű fontosságáról ad tanúbizonyságot.

2021. június 16. szerda 20:30 óra
Zs. Vincze Zsuzsa – Zsuráfszky Zoltán
A TENKES KAPITÁNYA
Táncjáték

A Tenkes kapitánya című történelmi kalandfilm meghatározó szerepet töltött be a magyar televíziózás történetében. Az 1964-ben készült fekete-fehér film – mint a Magyar Televízió első sorozata – annak idején óriási népszerűségre tett szert.

2021. június 19. szombat 20:30 óra
Georges Feydeau – Béldi Izor
OSZTRIGÁS MICI
Zenés komédia

Dr. Petypon egy tudományos munkájába temetkező orvostanár, aki fanatikusan hívő feleségével szerényen éli mindennapjait. Ám egyszer végre befejezi a nagy művét, az „altatószéket”, és ennek örömére cimborája hírhedt Maximba viszi ünnepelni, ahol egyikük sem marad szomjasan… Másnap reggel ő a nappalijának kanapéja alatt ébred sajgó fejjel, a hálószobájából pedig Osztrigás Mici, a Maxim táncosnőjének ásítása hallatszik ki… Ettől kezdve elkezdődik Petypon rémálma, Mici levakarhatatlan és szemtelenül csábos. A fondorlatos helyzetek pergő ritmusban követik egymást a fergeteges bohózatban, amit örökzöld melódiák kísérnek.

2021. június 20. vasárnap 20:30 óra
BUDAPEST BÁR KONCERT

A Budapest Bár az utóbbi évek egyik legeredetibb és legérdekesebb zenei vállalkozásába fogott, amikor 2007-ben Farkas Róbert zenekara köré gyűjtötte a magyar rockzene kultikus alakjait. Az eredetileg egyetlen lemezre összeállt alkalmi csapat azóta is sikerrel koncertezik színházakban, fesztiválokon és rendezvényeken egyaránt. Filmslágereket, kuplékat, táncdalokat és egyéb híres dalokat dolgoznak fel mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében, újrahangolva sokak által ismert dallamokat, vagy akár rég elfeledett kincsekre bukkanva.

2021. június 23. szerda 20:30 óra
ZORÁN KONCERT

Az elmúlt 50 év legnagyobb slágerei elevenednek meg Zorán mórahalmi koncertjén. Zorán 2018-ban már telt házas koncertet adott a városban, ennek folytatása pedig közkívánatra 2021 nyarán valósulhat meg. 1977 tavaszán jelent meg első nagylemeze. Zorán neve azóta egyet jelent a legmagasabb színvonallal, a „felnőtteknek„ szóló nemes, intellektuális rockzenével, a ‘háromperces’ dalokat átlényegítő gondolat- és képgazdagsággal. 1982-ben kapta meg a Liszt-díjat, majd 2006-ban Kossuth-díjjal jutalmazták munkásságát, valamint ugyan ebben az évben elnyerte a Prima Primissima díjat is.

2021. június 25. péntek 20.30 óra
2021. június 26. szombat 20:30 óra

Vona Tibor
NIKOLA TESLA – VÉGTELEN ENERGIA
Musical

Nikola Tesla kétségtelenül minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje, akinek zsenialitását csak Arisztotelészéhez, valamint Leonardo da Vinciéhez hasonlíthatjuk, az egész világunkat átalakító találmányait pedig már kortársai is a kerék és az egyiptomi piramisok jelentőségéhez mérték. Főként Tesla felfedezéseinek és szabadalmainak köszönhető, hogy az elmúlt évszázad során az elektronikai eszközök a mindennapjaink nélkülözhetetlen részévé válhattak, hiszen példának okáért az okos telefon vagy a vezeték nélküli elektromos töltés alapelveit is elsőként személyesen maga, Tesla fektette le. A két felvonásos, lendületes és rendkívül látványos zenés darab amellett, hogy ragyogó szórakozást ígér, segíthet új oldaláról megismerni a mára közismert név mögött rejtőző csodálatos zseni elmét! 

2021. június 30. szerda 20:30 óra
ReCirquel – MY LAND
Újcirkuszi előadás

A My Land színpadán az előadók életre kelnek a homokból, hogy elmeséljék személyes történeteiket, amelyek hipnotikus képeket hoznak létre, idézve a hagyományt, a szabadságot és a szeretetet. A hagyományos földrajzi tatár, moldáv és egyéb ukrajnai zeneművekből álló és soha nem látott fizikai varázslatokat felvevő My Land része a kortárs tánc. Egy olyan cirkuszi előadás, amelyben színházi finomságok és a kelet-európaiak akrobatikus művészetek energiáját bemutató showt varázsolja a néző elé. A magyar előadó művészeti életben az új cirkusz, mint új művészeti ág a ReCirquel születésével jelent meg.

2021. július 16. péntek 20:30 óra
2021. augusztus 18. szerda 19:30 óra

Pintér Tibor
SZILAJ
Musical

Szilaj, a betörhetetlen vadló kalandjairól mesél a Nemzeti Lovas Színház legújabb családi musicale. A történet a messzi Vadnyugatra kalauzol, ahol dúl a háború a lovasság és az indiánok között. Soha nem lehet béke a két világ találkozásakor, ám Szilaj varázslatos lényével mégis hidat épít ember és ember között. Világpremiert jelent, hogy először lesz látható együtt a klasszikus stílus és szabad idomítás művészete a lovas színházak történetében. A darab végén Szilaj teljesíti a lehetetlennel felérő küldetését: megmenti szülőföldjét, ám ehhez hihetetlen bátorságra és elszántságra lesz szüksége. Egy legenda, amely színpadi látványában és hangzásvilágában egyedülálló a lovas színházi előadások között is.

 

2021. július 18. vasárnap 20:30 óra
Kálmán Imre
CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ
Operett

A világhírű dallamok, mint a „Te rongyos élet”, “Hajmási Péter”, „Emlékszel még”, valamint eredeti humora tette ezt az operettet lovas színházunk legnépszerűbb produkciójává is. A cselekményt a kedves, bolondos Boni gróf és Feri bácsi, az orfeum törzsvendégei bonyolítják. A többi már történelem… Pontosabban lovas történelem, hiszen a Nemzeti Lovas Színház előadásában Kálmán Imre hallhatatlan operettje különleges látványvilággal párosul. A kort megidéző színházi képek és a lovas attrakciók lendülete, valamint az operett zenéjének hármasa egy hihetetlen látványt varázsol a nézők elé. 

2021. július 23. péntek 20:30 óra
Kálmán Imre
MARICA GRÓFNŐ
Operett

Az operett irodalom egyik legsikeresebb alkotása, Kálmán Imre legnépszerűbb operettje, a Marica grófnő mindig ünnep egy színház és a közönség számára. Egy klasszikus nagyoperett minden kötelező kelléke jelen lesz – lóháton táncra pördülő, remek hangú színészekkel. Örök klasszikus melódiák és egy szórakoztató történet, ez jellemzi leginkább a Marica Grófnő operettet, s ha mindehhez hozzáadjuk a Nemzeti Lovas Színház művészeinek lélegzetelállító, szemkápráztató mutatványait, a látványos koreográfiákat és a soha véget nem érő dinamikus forgatagi hangulatot, biztosak lehetünk benne, hogy egy kiváló estének lehetünk szemtanúi. 

2021. augusztus 6. péntek 20:30 óra
RÓZSA SÁNDOR, AZ ALFÖLDI BETYÁR
Musical

A darab kiváló jellemábrázolással fordulatos módon mutatja meg Rózsa Sándor, az alföldi betyár személyiségének átalakulásának történetét. Drámai feszültségekkel, hármas szerelmi kalanddal, időnként humorral jelenik meg a betyár alakja. A látványos lovas jelenetek, szekérrablások csak fokozzák a hangulatot. Rózsa Sándor szinte egy mitikus figura az Alföldön, azt beszélik, hogy sokat segített a szegényeken és innen vonult be, állt a szabadságharc mellé. A magyar csikós világot, ostorcsapásokkal, fokosokkal, lovas jelenetekkel mutatjuk be. A legújabb lovaink – amelyeket egyenesen Andalúziából hoztunk, főszerepet kapnak a kitűnő színészek mellett a darabban.

2021. augusztus 15. vasárnap 20:30 óra
RÓMEÓ ÉS JÚLIA
Koncert változat

Shakespeare hallhatatlan szerelmi történet e elevenedik meg a Nemzeti Lovas Színház új produkciójában. Rómeó és Júlia szerelme, valamint a lovas színház lovainak csodálatos párosítása egy újfajta koncert-musical élménnyel ajándékozza meg nézőit. Egy szerelem történetének izgalmas, újfajta feldolgozása az előadás, ahol látvány és zene fúziója egyedi élményként jelenik meg. Az angol irodalom leghíresebb mesterének tragédiája, mely minden korban megtalálta saját helyét, s a szerelem, valamint a viszály és háború örökét mutatja be, az érzelmek legszélesebb skáláján mozogva tartja rabul a nézőt. 

2021. augusztus 20. péntek 19:30 óra
Deák-Lőrincz A. -Mészáros L.
SZENT LÁSZLÓ – A LOVAGKIRÁLY
Népi rockopera

A Nemzeti Lovas Színház új produkciójaként debütál Mórahalmon, Szent László – a lovagkirály. Egy különleges világ, korszakos uralkodójának történetét meséli el, változatos és izgalmas zenékkel és látványos lovasbemutatókkal a darab. A XI. század legendája, a Szent László hagyomány a Kárpát-medencében és a Kárpát-medencén túl is kimeríthetetlen. A Jézus Krisztushoz hasonlított uralkodóról már életében számtalan történet keringett, hiszen Isten oltalma alatt állva, a fényesség védte és vezérelte.

2021. augusztus 28. szombat 19:30 óra
2021. augusztus 29. vasárnap 19:30 óra

Pintér Tibor
ALADDIN
Családi musical

A mesés keletet idéző történetben megelevenedik Aladdin, az ifjú, aki rátalálva egy varázsgyűrűre majd egy különleges lámpásra, s annak megdörzsölésével egy dzsinnt idéz meg, aki minden kívánságát teljesíti. A fordulatokban, gazdag musicalben a jó és rossz harca, a hihetetlen varázslatok és a misztikus táj keleti világ csodái váltakoznak. Valódi családi szórakozásra ad lehetőséget Aladdin lovas színházi meséje, ahol káprázatos mágiák és lovas attrakciók varázsolják el a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Copyright © Minden jog fenntartva.