+36 62/281-219

Kezdődik a lovas színház harmadik évada – Rózsa Sándor az alföldi betyár


Mórahalom nyári programkínálatában 2017-ben már a harmadik lovas színházi évad következik!


Minden megvásárolt színházjegy mellé a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe szóló belépőt adunk ajándékba.

 

Online jegyvásárláshoz kattintson IDE!

 

PINTÉR TIBOR – SZŰTS ISTVÁN: Rózsa Sándor, az alföldi betyár

– rockopera

2017. július 23. (vasárnap), július 24. (hétfő)

Kezdés: 20.30 óra

 

A betyárok világát egyféle romantika övezi, s mivel a mindenki által gyűlölt hatalom üldözte őket, némi rokonszenvet is ébresztettek. Legnagyobb hírnévre az alföldi, Szeged környéki Rózsa Sándor tett szert közülük. A darab a legendás betyárvilág korából meríti történetét, cselekménye izgalmas, szerelmi szálakkal tarkított kalandok sora. Az útonálló, fosztogató szegénylegények már a Rákóczi-szabadságharc után megjelentek, de csak a 19. század elején növekedett a számuk. A betyárok a földnélküli zsellérekből és a kegyetlen katonafogdosás elől, vagy éppen a katonai szolgálatból menekülő legényekből, csavargókból verbuválódtak. Világukat egyféle romantika övezte, s mivel a mindenki által gyűlölt hatalom üldözte őket, némi rokonszenvet is ébresztettek.

A valóságban azonban nagy részük közönséges bűnöző volt, akiről nehéz lett volna népdalokat költeni. A “jó betyárok” körül viszont valóságos legendák alakultak ki, hősként tisztelték őket, egy-egy vezérük lett a betyárvirtus megtestesítője, a népdalok hőse. Legnagyobb hírnévre az alföldi, Szeged környéki Rózsa Sándor tett szert közülük

A darab kiváló jellemábrázolással fordulatos módon mutatja meg Rózsa Sándor, a betyár személyiségének átalakulását. Drámai feszültségekkel, hármas szerelmi kalanddal, időnként humorral jelenik meg a Magyar Zorro, vagy Robin Hood betyár alakja. A látványos lovas jelenetek, szekérrablások, táncok csak fokozzák a hangulatot.

Szűts István a Kormorán együttes zeneszerzője, kiváló népi ihletésű rock zenét szerzett a darabhoz, amely nagyszerűen hangszerelt és kiválóan harmonizál a történettel.

Szereposztás:

Rózsa Sándor- Pintér Tibor
Cinka, Rózsa szerelme -Pápai Kíra
Katona Pál, Rózsa barátja – Mohácsi Márk
Ráday Gedeon, királybiztos – Bencze Sándor
Biszelka, Rózsa édesanyja – Lőrincz Andrea
Kazi, a női betyár – Bányavölgyi Donáta
Bizsu, Cinka barátnője – Ambrus Izabella

valamint NÓTÁR MARY

 

Online jegyvásárláshoz kattintson IDE!

 

Jegyek kaphatók:

– az  Aranyszöm Rendezvényházban munkaidőben (6782 Mórahalom, Röszkei út 1.; tel.: 62/281-219) 

– Thermál Panzió recepcióján 0-24 között (6782 Mórahalom, Szegedi út 1/b; tel.: +36 30/456-76-00),
ahol bankkártyás és Szép kártyás vásárlás is lehetséges

– a szegedi és a mórahalmi Tourinform irodában munkaidőben

– valamint online a www.lovasszinhaz.morahalom.hu oldalon.

 

Az előadások napján igény szerint transzfer járatot biztosítunk az előadások végén Szegedre. Az előzetes bejelentkezéseket a 62/660-710-es telefonszámon várjuk.

A mórahalmi Mini Hungary Park közvetlenül a Patkó Lovas Színház szomszédságában található, 200 méterre a kijelölt parkolótól. Az előadások napján hosszabbított nyitvatartással várjuk vendégeinket, hogy a színházi élmény előtt a parkban is kikapcsolódhassanak.

Legalább 20 lovas színházi csoportos belépőjegy mellé ráadásul ingyenes belépést biztosítunk az adott előadás napján a parkba!

 

Hozzászólás


három + = 9