+36 62/281-219

A legenda folytatódik…elkezdődött a lovasszínházi évad

Fergeteges koncerttel, balkáni bulival és egy roma zenés darabbal kezdődött a mórahalmi nyári rendezvénysorozat. A kulturális élvezetek mellé gasztronómiai örömökben is része lehetett azoknak, akik kilátogattak Boban Markovicsék koncertjére. A szórakozni vágyók semmiről sem maradtak le július 23-án indult a Patkó Lovas Színház harmadik évada.

A 2017-es Mórahalmi Nyár rendezvénysorozat az Ismerős Arcok élő koncertjével kezdődött június elején. A fergeteges hangulatú koncert előtt a zenekar frontembere, Nyerges Attila azt mondta, folyamatosan fejlődik a zenekar, amely idén lett 18 éves. – Kezdetben blues-rockot játszottunk, normál rockzenekari felállással. Ahogy változtak az idők és kiteljesedett a zenénk és a mondanivalónk, elengedhetetlenné vált új hangszerek beépítése. Ezek adják meg a zenénknek azt a különleges hangzásvilágát, lágyságát és virtuozitását, ami miatt nem lehet összehasonlítani a zenei stílusunkat más rockzenekarok művészetéve – mondta a zenész.

A hazafias érzelmű csapatot június végén a Kecskeméti Katona József Színház társulata a Tiéd a világ! című zenés darabja követte, amelyen együtt énekelte a jól ismert Illés-dalokat a színészekkel a mórahalmi Patkó Lovas Színház közönsége a kecskemétiek vendégjátékán. A Tied a világ varázslatos házibuli hangulatot idézett meg a fedett lovarda színpadán, a nézők többször visszatapsolták az énekeseket. A színész-énekesek a közönséget is bevonták a buliba: volt, akit a színpadra is felcsaltak és egy romantikus, vicces lánykérést is rögtönöztek.

Július elején Boban Markovic szállított balkáni hangulatot a Patkó Lovasszínházba, ahol ez alkalommal a színházzá alakult lovarda jóval többet nyújtott a nézőknek mint eddig. 80 millió forintos pályázati pénzből fejlesztették a hang- és fénytechnikát, kialakítottak egy 7X3 méteres LED falat és bővítették a parkolót.

A szerbiai trombitaművész már hétéves korában megismerkedett a trombitával, az ezredfordulóra Európa legnépszerűbb balkáni rezesbandájának az élén állt. Ez a csapat varázsolt szerb kulturális értékeket Mórahalomra. Az alkalomra Szeged legkedveltebb szerb étterme, a Classic Cafe Szerb Étterem és Grillkert is kiköltözött Mórahalomra, ahol akár a művészekkel is együtt lehetett falatozni egy kis autentikus csevapot, vagy pjeskavicát.

Július közepén pedig a fővárost is meghódító Somnakaj című gypsy musical, az első roma sorsjáték romák és nem romák előadásában érkezett a homokháti városba. A darabban helyet kapott az élőzene, a tánc, a tradicionális képzőművészet és iparművészet, melyek együttesen nyújtottak hiteles képet a roma világról. Roma zenészek mellett fiatal roma tehetségek és más hazai művészek is szerepet kapnak a lovardában bemutatott darabban.

A családokat invitálta július utolsó hétvégéjén a hétvégén a Hófehér és a hét törpe mesevilága. A Mágnás Miska, az István, a király és a Csárdáskirálynő idén sem maradhat el. A lovászfiú története július 30-án érkezett, István és Koppány augusztus 20-án és 21-én száll szembe egymással. A lovas színházi évad utolsó előadása augusztus 25-én és 26-én a Csárdáskirálynő lesz.

Mórahalom ezekkel a produkciókkal és a színvonalas előadótérrel ismét megteremtett egy legendát, amit Patkó Lovasszínháznak hívnak, és amely sok ember összehangolt munkája és a gondos szervezés eredményeképpen jöhetett létre. De a hónapokon át tartó megfeszített munka semmit sem érne a fantasztikus és lelkes közönség nélkül.
Augusztusban a lovas produkciók mellett egy koncert népesíti be a lovardát: Demjén Ferenc augusztus 4-én ad koncertet. A hagyományos Homokháti Búcsút augusztus 19-én tartják.

 

További lovas színházi előadások Mórahalmon:

 

SZÖRÉNYI LEVENTE – BRÓDY JÁNOS: István, a király – rockopera
2017. augusztus 20. vasárnap, augusztus 21. hétfő. Kezdés: 19.30 óra

KÁLMÁN IMRE: Csárdáskirálynő – operett
2017. augusztus 25. péntek, augusztus 26. szombat. Kezdés: 19.30 óra

 

 

Jegyek ajándék fürdőbelépővel együtt már kaphatók!

 

VEGYE MEG JEGYÉT ONLINE,

IDE KATTINTVA!

 

2017-ben ismét felpörög Mórahalom! Klasszikus és új darabokkal várja látogatóit a Patkó Lovas Színház.
A Nemzeti Lovas Színházzal karöltve folytatódik az élménysorozat.

Jegyek már kaphatók az Aranyszöm Rendezvényházban, a Thermál Panzióban, a szegedi és a mórahalmi Tourinform irodában.

 

Minden megvásárolt színházjegy mellé a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe szóló belépőt adunk ajándékba.

 

 

Hozzászólás


+ 6 = nyolc