+36 62/281-219

100 Tagú Cigányzenekar Dél-Alföldi Nyárköszöntő Nagykoncertje Mórahalmon 2019. június 26-án

100 Tagú Cigányzenekar Dél-Alföldi Nyárköszöntő Nagykoncertje

2019. június 26. (szerda)

Kezdés: 20.30 óra

 

Helyszín: Futó-Dobó Lovasközpont, Mórahalom

 

Online jegyvásárlás ITT! – kezelési költség nélkül – http://csongradjegy.hu

 

A MAGYAR ÖRÖKSÉG és HUNGARIKUM díjas 100Tagú Cigányzenekar több mint 33 éve járja a világot, felejthetetlen élménnyel kápráztatva el közönségét. A mórahalmi nagykoncerten Brahms, Strauss, Shostakovich, Monti és Bizet dallamai mellett, különleges csemegével készül a zenekar, két cimbalmos és négy prímás szenzációs vonós párbajának lehet szem és fültanúja a nagyérdemű.

 

A 100 Tagú Cigányzenekar 2019-ben ünnepli 34. születésnapját. A klasszikus szimfonikus zenekarként működő, a világon teljesen egyedülálló zenei formáció immár több, mint ezer koncertet adott a világ számos pontján, de folyamatosan jelen van a hazai zenei életben is. Hagyományápoló művészeti tevékenységének értéke felbecsülhetetlen.

 

 

 

A hagyományos hangzásvilág ápolása és megőrzése mellett, megtaláljuk a modern világ zenei útkeresését, mint az egyik legkézenfekvőbb kommunikációs eszközt. A különleges és egyedi hangszerelésben megszólaltatott repertoárjával utánozhatatlan a magyar és a nemzetközi zenei világban is.

 

 A zenekar a Magyar Örökség Díjat 2000-ben nyerte el, ugyanebben az évben bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is. A társulat fennállása óta 27 CD, 5 DVD-lemezt jelentetett meg, ebből 5 platina, 9 aranylemez lett. A 100 Tagú 2014. március 18-tól jogosult a Hungarikum kitüntető cím használatára. Ez a minősítés, olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarság csúcsteljesítménye.

 

 Az este mindenki számára felejthetetlen és egyedi ÉLMÉNYT ígér!

 

 Online jegyvásárlás ITT! – http://csongradjegy.hu

 

Személyesen Szegeden a Tourinform Irodában, vagy Mórahalmon az Aranyszöm Rendezvényházban tudnak jegyet vásárolni!

 

 

 

 

Hozzászólás


hét + 9 =